מתכון

טורו בלופין צרוב על סלט דובדבנים חריף

מנת דג טונה חגיגית אבל קלה להכנה, שעושה שימוש בחלקים המשובחים ביותר של הדג

ינואר 2023
טורו בלופין צרוב על סלט דובדבנים חריף של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
טורו בלופין צרוב על סלט דובדבנים חריף של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

בעיניי, החלק המדהים ביותר בטונה הוא הטורו – הבטן שלה. נהוג לחלק את הטורו לשני חלקים: הקדמי, המשויש יותר, הנקרא ביפנית "או–טורו"; והאחורי, הנקרא "צ'ו–טורו", המשויש פחות אך בשרני יותר. במנה הזאת אפשר להשתמש בשניהם וגם בפילה טונה רגיל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גריל על להבה בינונית.

מכינים את הדג

2

מתבלים נתח דג במלח וצורבים ללא שמן 2 דקות מכל צד לצריבה קלה. מעבירים לקרש או לצלחת.

מכינים את הסלט

3

מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.

4

פורסים את הדג נגד כיוון הסיבים, מערבבים עם הסלט ומגישים מיד.