בעיניי, החלק המדהים ביותר בטונה הוא הטורו – הבטן שלה. נהוג לחלק את הטורו לשני חלקים: הקדמי, המשויש יותר, הנקרא ביפנית "או–טורו"; והאחורי, הנקרא "צ'ו–טורו", המשויש פחות אך בשרני יותר. במנה הזאת אפשר להשתמש בשניהם וגם בפילה טונה רגיל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת גריל על להבה בינונית.
מכינים את הדג
2
מתבלים נתח דג במלח וצורבים ללא שמן 2 דקות מכל צד לצריבה קלה. מעבירים לקרש או לצלחת.
מכינים את הסלט
3
מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.
4
פורסים את הדג נגד כיוון הסיבים, מערבבים עם הסלט ומגישים מיד.