פרונטו. צילום: אייל היילברונר
פרונטו. צילום: אייל היילברונר
על המסעדה

פרונטו, המסעדה שהקים רפי אדר לפני למעלה מ-30 שנה, היא אחת האיטלקיות המוערכות בתל אביב. שף דיוויד פרנקל, שלקח את המושכות של המסעדה לידיו לפני כמה שנים, משלב בה את העושר והחנניות של המטבח האיטלקי עם השפה האישית שלו, ויוצר מנות עם ויזואליה מהפנטת ועידון אלגנטי. המסעדה שהוא מוביל היא מופת של מקצוענות, רצינות וכבוד למקצוע.

טלפון: 03-5660915
כתובת: הרצל 4, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון סגור
יום שני 12:30 - 16:00, 18:30 - 23:00
יום שלישי 12:30 - 16:00, 18:30 - 23:00
יום רביעי 12:30 - 16:00, 18:30 - 23:00
יום חמישי 12:30 - 16:00, 18:30 - 23:00
יום שישי 12:30 - 16:00, 18:30 - 23:00
שבת 12:30 - 16:00, 18:30 - 23:00
נגישות לנכים: חלקית
טבלת המבקרים

המנות הראשונות המשיכו את הקו המוצלח. זה התחיל ברביולי תירס נהדרים, עם בצק מושלם ומילוי שנמס בפה. מה שהופך את המנה הזו לממש מוצלחת זה פירורי הבריוש, גרסה מפונפנת של "פרמז'ן לעניים", פירורי לחם מטוגנים בחמאה ותבלינים שמפוזרים על מנות פסטה במקום פרמז'ן. כאן התערובת מתובלת ביד חזקה, מטוגנת לפריכות ונטחנת לפירורים. התוצאה היא התנגשות עולמות בין העדינות והרכות של הכיסונים לבין האגרסיביות והקשיחות של הבריוש. סופר נובה של טעמים, מרקמים ואושר אצלכם בתוך הפה.

היום כבר אפשר להתייחס לפרונטו כמסעדת שף שנותנת כבוד להיסטוריה, אבל לא כבולה לה...פרונטו של היום מעמידה אותו במקום בוגר יותר. פרנקל אינו מנסה לשכפל את המטבחים שבהם עבד (פר־סה הניו יורקית של תומס קלר, נומה הדנית ומוגריץ הספרדית) או לתת להם גרסת לייט. הצלחות שלו מסגירות את חומרי הגלם ומבליטות אותם.

אחרי 29 שנים פרונטו הפכה להימור בטוח. היא מסעדה מעולה שמפגינה מקצוענות של ותיקים שניכרת בעיצוב, בשירות וכמובן בתפריט.