מתכון

נאם טוק — סלט בשר צלוי עם מלפפונים וירוקים

המיצים שהבשר מגיר בעת הצלייה מעשירים את הרוטב. העגבניות הצלויות מוסיפות עוד עסיסיות ורובד טעמים

8,716 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
נאם טוק — סלט בשר צלוי
עם מלפפונים וירוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
נאם טוק — סלט בשר צלוי עם מלפפונים וירוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

סלט הוא לא המנה הראשונה שקופצת לנו לראש כשחושבים על הקולינריה האסיאתית, אבל הוא נוכח כמעט בכל ארוחה (גם אם קוראים לו בשמות אחרים). השפית לילך רווה, שהרומן שלה עם אוכל אסיאתי החל במפגש עם סלט סום טאם בשוק של בנגקוק, משחקת עם חומרי הגלם הייחודיים, מדגימה טכניקות לא מוכרות וחושפת את שכבות המרקם והטעם במנות הכי עסיסיות שמטבחי המזרח יודעים להציע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לסלט:

אופן ההכנה

צורבים את הבשר:

1

מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מושחים את הנתח במעט שמן ומלח גס וצורבים כדקה מכל צד עד שהבשר שחום קלות ואדום ורך במרכזו. מסירים מהאש ומצננים לטמפ’ החדר. פורסים את הנתח לפרוסות בעובי 1 ס״מ. שומרים את מיצי הבשר בצד.

צולים את העגבניות:

2

צולים עגבניות שרי במחבת יבשה לוהטת עד שהן חרוכות. מוסיפים שמן ומטגנים כדקה. מסירים מהלהבה.

מכינים את הרוטב:

3

כותשים במכתש ועלי פלפל יבש ושום עד לקבלת מחית גסה. מוסיפים סוכר דקלים וכותשים קלות עד להמסתו. מוסיפים שרימפס מיובשים, אבקת אורז קלוי ואת העגבניות הצלויות וכותשים קלות. סוחטים את הליים, מוסיפים גם את השאריות והקליפות וכותשים קלות. מוסיפים רוטב דגים ואת מיצי הבשר, כותשים, טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המנה:

4

מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב בקערה. מניחים מעל את פרוסות הבשר.