הקוקטיילים הטובים בישראל

לחייכם שתהיה שנה טוב!

ג'ין קיו

  • 1
    מלפפון ירוק
  • 2
    עלי בזיליקום
  • 1
    כף מיץ לימון
  • 1
    מ"ל מי סוכר
  • 1
    כף מידורי
  • 45
    מ"ל מי טוניק
  • 60
    מ"ל ג'ין
מקלפים את המלפפון מארבעת צדדיו, חותכים וכותשים עם בזיליקום ומיץ הלימון בשייקר. מוסיפים את הג'ין, מי הסוכר והמידורי, משקשקים הכל ומסננים לכוס עם קרח וזרידי מלפפון (מקליפת המלפפון). סוגרים עם מי הטוניק.

מסעדת ברנז'ה

מרגריטה סלק

  • 01
    כף סוכר
  • 01
    סלק בינוני
  • 08
    עלי כוסברה
  • 01
    פרוסת ג'ינג'ר
  • 45
    מ"ל טקילה
  • 15
    מ"ל מי סוכר
  • 30
    מ"ל מיץ לימון
  • 30
    מ"ל ליקר תפוח
  • מלח
  • צ'ילי מיובש
קולפים וחותכים את הסלק לקוביות, אופים כ- 3 שעות עד
לריכוך ומצננים. מועכים בשייקר 2 כפות מהסלק,
עלי כוסברה וג'ינג'ר, מוסיפים טקילה, ליקר תפוז, מיץ לימון,
מי סוכר והרבה קרח.
מערבבים היטב ומסננים את הקוקטייל לכוס מרגריטה
מועטרת בטבעת מלח וצ'ילי.

פופינה

לה רג'ינה

  • 50
    מ"ל רום מתובל
  • 25
    מ"ל ליקר אפרול
  • 10
    מ"ל רוטן שקדים
  • 40
    מ"ל מיץ אננס
  • 25
    מ"ל מיץ לימון
מוזגים אל תוך שייקר רום, אפרול, מיץ לימון,
מיץ אננס ורוטן שקדים.
מוסיפים קרח, ומנערים הכל יחד.
מוזגים לכוס וויסקי עם 3-4 קוביות קרח,
מקשטים בפרוסת תחת ונענע.

בינדלה

סאקו

  • 45
    מ"ל טקילה לבנה
  • 15
    מ"ל ליקר סמבוק
  • 30
    מ"ל מיץ לימון
  • 30
    מ"ל מחית אגסים
  • מרכיבים למחית אגסים:
  • 4
    אגסים
  • יין לבן
  • 1
    כוס סוכר
מבשלים אגסים בטפרטורה נמוכה יחד עם יין לבן וסוכר
עד שהם רכים.
מוזגים את כל המרכיבים לתוך שייקר עם קרח.
משקשקים היטב.
מסננים לכוס סניפטר [קוניאק], מוסיפים קרח עד 3/4 הכוס
וממלאים את שארית הכוס בקציפה של פרחי סמבוק.

קיטשן מרקט

שארפ סטורי

  • 20
    מ"ל קוניאק
  • 20
    מ"ל וודקה
  • 20
    מ"ל ליקר קוקוס
  • 30
    מ"ל ליים טיים
  • 30
    מ"ל מיץ אננס
  • 30
    מ"ל לימון גראס
  • 10
    מ"ל מחית אננס
  • 0.5
    כפית אספרסו
  • משחת ווסאבי
הכנת הסירופ: מרתיחים כמות שווה של מים וסוכר דקלים,
מוסיפים ענפי למון גראס (10% ממשקל המים), מרתיחים
ונותנים לסירופ להתקרר לטמפ' החדר. מוסיפים לאבקת
הוואסבי מים רותחים ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך.
מוזגים את המרכיבים לשייקר, מוסיפים את הווסאבי
ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד, משקשקים עם קרח.

טאיזו

רושמופוליטן

  • 35
    מ"ל פינלנדיה אשכולית
  • 25
    מ"ל טריפל סק
  • 25
    מ"ל ליים סחוט טרי
  • 30
    מ"ל מיץ רימונים טרי
  • ג'ינג'ר טרי
מרסקים ג'ינג'ר בשייקר ומוסיפים את שאר החומרים.
מנערים היטב עם הרבה קרח ומוזגים לכוס מרטיני מקוררת. אפשר לקשט בפרוסת תפוז.

אריא

גריי פיז

  • 1
    מנה ג'ין בומביי מושרה בתערובת ארל גריי
  • 0.5
    מנה מיץ ליים
  • 0.5
    מנה סירופ מייפל
  • 0.5
    כפית חלבון ביצה טרי
  • מעט מיץ לימון
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר. משקשקים בחוזקה
ללא קרח.
לאחר הניעור מוספים את הקרח ומסננים את התכולה סינון
כפול לתוך כוס מרטיני מקוררת היטב. מקשטים בענף טימין.

המזללה

פאיינאפל אקספרס

  • 15
    מ"ל סירופ אננס "רוטן"
  • 15
    מ"ל מיץ לימון
  • 30
    מ"ל רום לבן
  • 90
    מ"ל בירה
  • 60
    מ"ל מיץ אננס
מכניסים את כל המרכיבים לשייקר יחד עם קרח גרוס. מערבבים היטב ומסננים לכוס בירה גבוהה על רגל.
מקשטים את הכוס עם עלה ופרוסת אננס.

פאסטל

סאמר ג’ינג’ר

  • 2
    פרוסות ג'ינג'ר
  • 25
    מ"ל מי סוכר
  • 1
    כפית סוכר חום
  • 25
    מ"ל ליים טרי
  • 330
    מ"ל בירה קרלסברג
  • 25
    מ"ל רום מתובל סיילור גרי
  • 120
    מ"ל ג'ינג'ר ביר
מכניסים שתי פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי בתחתית כוס, מוסיפים את הסוכר וכותשים.
מוזגים לכוס את הליים והרום, מערבבים היטב בעזרת הכפית עד שהסוגר יתמוסס ומוסיפים את בירת הקרלסברג והג'ינג'ר ביר בעדינות.

אונזה